sutaz kroj 5Kysuce sú nepochybne krajom osád. Na území regiónu sa ich rozprestierajú desiatky. Roztrúsené po odľahlých kopcoch i v blízkosti miest, s pár pôvodnými domčekmi i novopostavenými rekreačnými chalupami.

V roku 2020 vydala Organizácia cestovného ruchu turistický bedeker s popisom 39 najkrajších osád na Kysuciach, ktoré boli doplnené aj o virtuálne prehliadky.

Skutočný zážitok však prináša ich reálna návšteva. Motiváciou na peší či bicyklový „výšlap“ do kysuckých osád, môže byť aj nová súťaž. Účasť v nej je skutočne jednoduchá.

Priaznivci turistiky a cykloturistiky si ľubovoľne vyberú zo zoznamu najkrajších kysuckých osád, ktoré sú zverejnené na stránke www.regionkysuce.sk, 5 osád. V každej osade sa odfotografujú (najlepšie pri informačnej tabuli) a následne vyplnia formulár na www.regionkysuce.sk - v sekcii Súťaž. Po správnom vyplnení budú automaticky zaradení do súťaže o 30 krojových košieľ, 5 Turistických atlasov Slovenska a 5 propagačných balíčkov. Zverejnenie fotografií na sociálnych sieťach je dobrovoľné, avšak určite motivuje viacerých váhavých turistov k poznaniu nášho krásneho regiónu.

Aby ste si užili aj trošku jesennej prírody a babie leto, súťaž potrvá až do 15. októbra.

Kysuce sú krajom osád, chotárov, odľahlých končín i nespočetných „koncov sveta". Objavte ich spolu s nami a vyhrajte krásnu krojovú košeľu, ktorá vás bude tešiť celý rok.

Projekt je realizovaný s finančnou účasťou Ministerstva dopravy a výstavby SR. Všetky informácie sú zverejnené na www.regionkysuce.sk.

 logo ministerstvo

 logo Slovakia travel

Kysucká osada

 Kysucká osada 2sutaz kroj 2

Pin It