mala valneOrganizácia cestovného ruchu Kysuce vstúpila v roku 2016 už do piateho roka svojej činnosti.

Za uplynulé obdobie sa jej podarilo vydať niekoľko kvalitných propagačných materiálov, zúčastniť sa desiatok veľtrhov, výstav a prezentačných akcií doma aj v zahraničí, podporiť stavbu turistických náučných chodníkov, vybudovať informačný systém obcí, vydať 20 nových turistických známok, spolupodieľať sa  na príprave projektu Cyklochodník Strieborná Kysuca a mnoho iných aktivít, ktorými šíri dobré meno regiónu Kysuce na Slovensku i v cudzine.

Členovia organizácie sa stretávajú niekoľkokrát do roka, aby spoločnými silami riešili otázky, ktoré sa bezprostredne dotýkajú smerovania cestovného ruchu v regióne. Začiatok roka už tradične patrí diskusiám o pláne činnosti a rozpočtu, ktorý je tvorený členskými príspevkami a štátnou dotáciou. Je to obdobie, kedy vyhodnocujeme predchádzajúci rok, realizované aktivity porovnávame s našimi plánmi a na výsledkoch staviame rozhodnutia do plánov na nadchádzajúci rok.

Rok 2015 bol podľa všetkých štatistík z pohľadu cestovného ruchu úspešný nielen pre Slovensko, ale i pre celé Kysuce. Zvýšili sa všetky ukazovatele, ktoré v rámci štatistického zisťovania evidujeme, napr. počet návštevníkov (o 18 %), počet prenocovaní (o 25 %) i tržby za ubytovanie (o takmer 20 %). Ako sa na týchto indikátoroch podieľala naša organizácia si môžete prečítať v Správe o činnosti Organizácie cestovného ruchu Kysuce za rok 2015.

Výsledky nás samozrejme tešia, ale nemôžeme zaspať na vavrínoch. Na rok 2016 členovia valného zhromaždenia schválili nemenej zaujímavý plán, ktorý nesie so sebou aj určité výzvy. Okrem samozrejmých marketingových aktivít, rôzne tematicky mierených tlačených materiálov, účasťou na veľtrhoch, výstavách a správou a aktualizáciou webovej stránky www.regionkysuce.sk, plánujeme  s obcou Makov zatraktívniť lokalitu okolo jedinečného brestu v osade u Papaji, označiť panoramatickými mapami vybrané turistické rozhľadne i zorganizovať program pre britského veľvyslanca. Špeciálne sa tešíme na projekt s názvom Kysuce sú pre rodiny súce, s ktorým chceme osloviť práve túto cieľovú skupinu. Výziev máme pred sebou veľa a veríme, že spoločným úsilím všetkých členov svoje zámery aj naplníme.

Nesmierne nás teší, že sa k nám pridal ďalší člen, ktorému záleží na rozvoji cestovného ruchu v našom regióne - Kysucká izba v Čadci. Ak máte aj vy chuť a elán byť súčasťou našej organizácie a nie je Vám ľahostajné smerovanie cestovného ruchu na Kysuciach, radi Vás privítame medzi nami. Členom sa môžu stať obce a podnikateľské subjekty pôsobiace v regióne. Spoločnými silami toho dosiahneme oveľa viac.

Fotogaléria: