bezecka magistrala f 8

V regióne Kysuce nie je dostatok prírodného snehu, ktorý by umožnil upraviť trasy na bežecké lyžovanie. Informácia aktualizovaná: k 07. 03. 2024. 

Zimná bežecká sezóna je ukončená. Tešíme sa na vás v sezóne 2024/2025. 

 

Prechod Beskydsko - Javorníckou lyžiarskou bežeckou magistrálou sa uskutoční 3. 2. 2024. Bližšie info na tomto odkaze: https://www.regionkysuce.sk/akcie-podujatia/12-aktualne-podujatia/1587-beskydsko-javornicka-lyziarska-magistrala2-2

NEAKTUÁLNE INFORMÁCIE ZO SEZÓNY 2022/2023 budú postupne nahradené novými informáciami zo sezóny 2023/2024.  

Informácie sú aktualizované dňa 8. 12. 2023. K danému dňu je upravená bežecká trasa medzi Krásnom nad Kysucou a Novou Bystricou. 

Bystrická magistrála

Strojovo upravená trasa je pre klasické bežecké lyžovanie (2 stopy) na úseku od Krásna nad Kysucou po Novú Bystricu. Posledná úprava je zo dňa 7. 12. 2023. 

Aktuálne informácie na Facebooku: https://lnk.sk/vxxy

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Beskydsko - Javornícka lyžiarska bežecká magistrála

👉Stratenec - Kasárne - Melocík 17. 2. 23

👉Husárik - Semeteš - upravené 10. 2. 23

👉osada Blažková pod Chotárnym kopcom - Husárik - upravené 9. 2. 23

👉Semeteš - Osada Blažková pod Chotárnym kopcom - upravené 7. 2. 23

👉Stratenec – Kasárne - Melocík - Semeteš - upravené 6. 2. 23

👉Melocík - Semeteš - upravené 3. 2. 23

👉Melocík - Kasárne - Stratenec - upravené 3. 2. 23

Viac informácií o Beskydsko - Javorníckej lyžiarskej bežeckej magistrále tu.  

 

Čadca

1. Dňa 8. 2. bola upravená trasa od športovej haly popri rieke Kysuca smerom do Sihelníka. Parkovanie je možné pri športovej hale. Pre bežkárov sú k dispozícii dva dvojstopové okruhy v dĺžke cca 2 km. 

2. Dobrovoľníci s podporou Občianskeho združenia Čadečka v pohybe pravidelne upravujú trať v mestskej časti Čadečka. Základný okruh má 7 km, Bukovský okruh 12,5 km. Je možné parkovať až na troch parkoviskách; hlavným východiskovým a orientačným bodom je Krčma múzeum. 

Prehľadné video s mapou trás nájdete na tomto odkaze

Posledná úprava: 03. 02. 2023. Informácie o úprave - https://nabezky.sk/en/node/151731

 

cadecka

 

Obec Oščadnica

Bežecká trasa je upravená na úseku Oščadnica Nižný koniec (betonárka) - Rozhľadňa pod Kalinovým vrchom - Úpratiská - Chaty na Veľkej Rači.
Pri Čarovnej lúke - na Nižnom konci nad betonárkou - bol vytvorený bežkársky okruh. Posledná úprava - 8. 2. 2023.

Dňa 9. 2. bola upravená trasa Zvernica - Pod Javorským - Čadečka. 

 

Info: https://www.facebook.com/oscadnicask

oscadnica bezky

 

Obec Čierne 

Dňa 3. 2. 23 bola upravená trasa: Valy od zastávky Vyšný koniec, okolo Reduty na Valoch smerom na depónium do Čadečky a kopec u Kozov. Hlavná trasa je cez Komorový Grúň napojená až na Hotel Grůň v Mostoch u Jablunkova (CZ). 

Upravená je aj trasa: Valy, Deponium Čadečka, Lyng u Grochala,u Kozov, Markov až na Gírovu. Brehy na Gírovu.

Cierne bežecká trasa

 

Obec Skalité

Obec Skalité v spolupráci s Biatlonovým klubom Skalité upravila dňa 5. 2. 2023 trať v SKI Skalité – Serafínov. Pre bežkárov je k dispozícii 1,2 km novo osvetlený okruh.
Dráha  je osvetlená každý deň od 17:00 do 21:00 hod. Taktiež je možnosť priameho parkovania pri tratiach, k dispozícii sú aj lavičky (altánok).

Snehové podmienky na bežky sú výborné.

Dňa 10. 2. bola upravená severná časť Medzinárodnej stopy zdravia. Stopa vedie od SKI Skalité Serafínov – Mýto (hraničný prechod do Poľska) – Kykuľa (Trojak) – Poľana – Grúň – k portálu tunela Poľana. 

Viac informácií nájdete na: https://www.facebook.com/obecskalite/

bezky skalite 2

bezky skalite

 

bezky skalite mapa

Obec Vysoká nad Kysucou

Dňa 6. 2. 2023 boli upravené nasledovné trasy:

1.) Bežecký okruh - Liesková

Nájdete ho nad centrom obce. Začína sa ihneď za železničným prejazdom na ceste na Vrchrieku a pokračuje smerom do centra až po "Zimnú vodu". Okruh má rovinky, ale i stúpania a klesania. Okruh bol oproti minulému roku predĺžený. 

 Vysoka nad Kysucou okruh Lieskova

2.) Bežecký okruh - Kelčovské lúky

Tento okruh nájdete v miestnej časti Nižný Kelčov. Okruh vedie po rovine Kelčovských lúk a je dlhý 1,4 km. Ak prídete autom, kľudne zaparkujte na odhrnutej ploche pred autobusovou zastávkou smerom do Vyšného Kelčova. Trasu môžete absolvovať i večer s čelovkou.

Vysoka nad Kysucou Kelcovske luky

Viac info: https://lnk.sk/xcvw

Obec Korňa 

Obec Korňa pozýva všetkých nadšencov bežkovania na novo upravenú bežkársku stopu vo Vyšnej Korni - smer osada U Maty, ktorá sa tiahne až ponad osadu Sobčákovci. Trasa bola upravená dňa 10 .2. 2023.

Obec Klokočov 

Pre priaznivcom bežeckého lyžovania obec Klokočov pripravila okruhovú trať nachádzajúcu sa v časti Hlavice, smer odbočka pri pohostinstve v dĺžke cca 1,5 km. Trať je nenáročná, vhodná hlavne pre rodiny s deťmi. 

 

 

Pin It