korna slezakovci osadaPokiaľ sa chcete pokochať krásnou architektúrou dreveníc a zároveň aj najkrajším výhľadom na Beskydy, odporúčame osadu Slezákovci, ktorá je jednou z najvyššie posadených osád Korne.

Nad touto osadou sa rozprestiera najvyšší vrch Korne Beskyd (879 m n.m.), odkiaľ je údajne najkrajší výhľad na Moravsko- Sliezske Beskydy. Pri dobrej viditeľnosti je možnosť zazrieť Vysoké aj Nízke Tatry. Priamo cez vrchol Beskydu prechádza červená turistická značka, ktorá lemuje hraničný hrebeň medzi Českom a Slovenskom od Makova Bumbálky cez Korňu, Biely Kríž, Veľký Polom až po Kamennú chatu, kde sa opäť vracia späť do Čiech.

Určite odporúčam prejsť si pešo alebo na bicykli minimálne časť hrebeňa od Beskydu po osadu U Staníka. Trasa nie je ná- ročná ale výhľady sú úchvatné. Samotná osada Slezákovci je v lete dostupná aj autom po spevnenej asi 4 km dlhej ceste z Korne 3 od starej školy. Zima je v tejto osade špecifická. Nie je výnimkou, že počas dobrých zím je snehová pokrývka presahujúca 2 m. Len spojazdnenie cesty obecným traktorom v ojedinelých prípadoch trvalo aj tri dni.

osada slezakovci korna

korna slezakovci osada

autor: OCR Kysuce

Pin It